helendeharp@gmail.com

06-18257160

Vakopleiding en workshops

Vakopleiding, introductiedagen, nascholingen

Christina Tourin

Christina Tourin

3 March

Christina Tourin is de grondlegger van het International Harp Therapy Program (IHTP). Na twee conservatorium opleidingen en de opleiding muziektherapie bracht ze in 1990 haar kennis en ervaring samen in dit programma. Ze reist al dertig jaar de wereld rond om mensen op te leiden en te inspireren. Haar droom was "In 2020 een therapeutisch harpspeler voor ieder ziekenhuis en hospice".  In die dertig jaar heeft ze honderden mensen ingewijd en gecertificeerd voor dit vak. Nu ze haar pensioenleeftijd heeft bereikt wordt haar levenswerk voortgezet door gekwalificeerde teams op vijf leslocaties in de wereld, te weten Verenigde Staten, Hong Kong, Australie, Italie en Nederland.

Cradle of sound
Het handboek voor de therapeutische harp

Dit bijna zeshonderd pagina's tellende boek weerspiegelt het gedachtegoed, de kennis en ervaring van Christina Tourin. Volgens velen een meesterwerk van auteur en inspirator Christina Tourin.

  14 April


Lesgroep 2015 De Vlindertuin Heythuysen

International Harp Therapy Program Europe

  24 April

Sinds 2015 wordt de opleiding ook in Nederland gegeven door een team van gekwalificeerde docenten. Voor die tijd was Christina Tourin al diverse malen in Nederland om mensen op te leiden.
Vanaf 2023 zal het huidige docententeam de opleiding volledig overnemen. Christina Tourin zal als gastdocente actief blijven.

Er zijn introductiedagen, Pre-school en opleidingsdagen. Verder zijn er samenspeeldagen op diverse locaties in het land. Al deze dagen zijn mogelijkheden om kennis te maken met het therapeutisch harpspel.

Voor uitgebreide informatie over de opleiding, bijscholingen, workshops en introductiedagen kunt u kijken in de agenda op deze website of op: www.harptherapycampus.eu

Mocht u een harpdocent zoeken die bekend is met het therapeutisch harpspel, vraag dan informatie bij ons aan via helendeharp@gmail.com of ihtpeurope@gmail.com.