Stichting Helende Harp gaat op reis!

Om ervaringen te delen in Honduras en Guatemala reist Lies (Lisa) Joosten in januari 2023 als vrijwilligster naar Honduras en Guatemala om kennis en ervaring te delen met muzikanten en medische professionals, om de rol van muziek in zorg- en welzijnsinstellingen te promoten.

Lies is kernteamlid van IHTP Europe, mentor, mede-oprichter van Stichting Helende Harp. Ze werkt met haar therapieharp in bejaardentehuizen, op de IC met Muz-IC en op de afdeling neonatologie. Ze werkte en woonde tot 2009 in Honduras en nu werkt haar culturele netwerk mee aan de organisatie van deze educatieve tour.

In Honduras gaat ze zowel professionele musici als muziekstudenten van de nationale muziekacademie workshops geven over de therapeutische aspecten van muziek. Ook worden er seminars georganiseerd om de mogelijkheden en kansen om livemuziek te integreren in zorgomgevingen in Honduras te bespreken en te beoordelen. Daarna gaat ze met de bus naar de groepen Arpas en Armonia (Harps for Harmony) in Guatemala, opgezet door Patrice Fisher (New Orleans) en geleid door de Guatemalteekse folkharpiste en uitstekende muziekleraar Brendy Boj. Lies verzorgt 2 dagen lang een introductie workshop harptherapie voor Brendy en haar leerlingen. In beide landen worden bejaardentehuizen en ziekenhuizen bezocht met livemuziek. Het project wordt ondersteund door Stichting Helende Harp / Stichting Healing Harp en het paarse harpsikel zal met Lies meereizen en in Guatemala blijven. Donaties ter ondersteuning van workshopmateriaal, harpsnaren en reiskosten worden op prijs gesteld.

NL60RABO0375711112 t.n.v. Stichting Helende Harp o.v.v. Honduras/Guatemala
Bedankt voor uw steun!


Het is nog geen vanzelfsprekendheid dat zorg organisaties een budget hebben voor muziek in de zorg. Er is gelukkig een groeiende
bekendheid met de werking van klank op de gezondheid en het menselijk welzijn.
De Nederlandse Professoren Dick Schwaab en Erik Scherder hebben de laatste jaren vele onderzoek gedaan naar de werking van muziek op lichaam en geest. Die is uitermate groot en verdient een plek in de gezondheidszorg. Het blijkt namelijk dat patienten sneller herstellen op een IC, er minder medicijnen nodig zijn, pijnreductie, hartslag en bloeddruk regulatie plaatsvindt en de patienten zich mentaal, emotioneel en spiritueel gesteund voelen. Dit past uitermate goed in de holistische visie van Positieve Gezondheid, ontwikkeld
door huisarts Machteld Huber.


We bieden de professioneel opgeleide therapeutisch harpspelers graag de mogelijkheid om in de zorg aan de slag te gaan.

Draagt u dit een warm hart toe? Dan nodigen we u uit om eenmalig of met regelmaat een donatie te geven voor dit mooie en dankbare werk.

Wilt u graag dat de donatie aan een bepaalde zorginstelling ten goede komt, laat het ons dan weten, dan koppelen wij een van de harp therapeuten aan die locatie.


U kunt uw donaties storten op bankrekeningnummer:
NL60RABO0375711112
t.n.v. Stichting Helende Harp"Music is the medicine of the future"   - uitspraak van de slapende profeet Edgar Cayce begin 1900